Owsianka z gruszką

Owsianka z gruszką

Śniadanie wcale nie musi być nudne!

Przygotowane wieczór wcześniej, smakuje jeszcze lepiej, o poranku, dnia kolejnego!

 

Jesteście team tych, co przygotowują owsiankę na świeżo, czy bardziej team leniuszków wybierających owsiankę z lodówki? 

Ja należę ZDECYDOWANIE, do tej drugiej grupy. Po pierwsze nie chce mi się gotować płatków, a po drugie nie lubię cieplej owsianki 🙂

 

Mam nadzieje, że dzisiejszy pomysł na pyszne śniadanie, przypadnie i Wam do gustu!

 

Składniki:

  • 1 gruszka
  • 2 łyżki wody
  • 1/2 łyżeczki cynamonu(opcjonalnie)
  • 1 łyżka nasion chia
  • 2.5 łyżki płatków owsianych
  • 1 łyżeczka syropu z agawy/miodu

*użyj słodzidła wtedy, gdy Twoja gruszka nie jest słodka

 

Dodatki:

  • ulubione owoce
  • kokos
  • masło orzechowe, pasta migdałowa

 

 

Przygotowanie:

1.) Pokrój gruszkę, umieść w rondelku, dodaj wodę, cynamon. Duś do momentu, aż gruszka będzie miękka. Na koniec dodaj słodzidło. Zblenduj lub rozgnieć widelcem.

2.) Do cieplej gruszki dodaj płatki, chia. Wymieszaj i zostaw by przestygło. Umieść w lodówce na całą noc.

3.) Następnego dnia zamieszaj. Przełóż do miseczki, udekoruj i zajadaj ze smakiem.

Proste? No pewnie, że tak! Myślę, że tak samo możecie zrobić używając jabłka.

 

Jeśli się skusicie, koniecznie dajcie znać czy Wam smakowało! 

 

 

Udanego dnia,
Klem,
A.

 

*podane ilości są na jedną porcję lub dwie malutkie
*całość możesz przechowywać w lodowce do 2 dni



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *