Owsianka z gruszką

Śniadanie wcale nie musi być nudne!
Przygotowane wieczór wcześniej, smakuje jeszcze lepiej, o poranku, dnia kolejnego!
Jesteście team tych, co przygotowują owsiankę na świeżo, czy bardziej team leniuszków wybierających owsiankę z lodówki?
Ja należę ZDECYDOWANIE, do tej drugiej grupy. Po pierwsze nie chce mi się gotować płatków, a po drugie nie lubię cieplej owsianki 🙂
Mam nadzieje, że dzisiejszy pomysł na pyszne śniadanie, przypadnie i Wam do gustu!
Składniki:
- 1 gruszka
- 2 łyżki wody
- 1/2 łyżeczki cynamonu(opcjonalnie)
- 1 łyżka nasion chia
- 2.5 łyżki płatków owsianych
- 1 łyżeczka syropu z agawy/miodu
*użyj słodzidła wtedy, gdy Twoja gruszka nie jest słodka
Dodatki:
- ulubione owoce
- kokos
- masło orzechowe, pasta migdałowa
Przygotowanie:
1.) Pokrój gruszkę, umieść w rondelku, dodaj wodę, cynamon. Duś do momentu, aż gruszka będzie miękka. Na koniec dodaj słodzidło. Zblenduj lub rozgnieć widelcem.
2.) Do cieplej gruszki dodaj płatki, chia. Wymieszaj i zostaw by przestygło. Umieść w lodówce na całą noc.
3.) Następnego dnia zamieszaj. Przełóż do miseczki, udekoruj i zajadaj ze smakiem.
Proste? No pewnie, że tak! Myślę, że tak samo możecie zrobić używając jabłka.
Jeśli się skusicie, koniecznie dajcie znać czy Wam smakowało!
Udanego dnia,
Klem,
A.
*podane ilości są na jedną porcję lub dwie malutkie
*całość możesz przechowywać w lodowce do 2 dni